اختتامیه نخستین همایش بینالمللی انجمن ایرانشناسی _ مطالعات شرق ایران

به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه، پس از برگزاری نشستهای تخصصی، با حضور جمعی از اساتید برجسته، دانشجویان، پژوهشگران و علاقهمندان حوزه ایرانشناسی، بهویژه مهمانانی از کشورهای آسیای مرکزی، آیین اختتامیه نخستین همایش بینالمللی انجمن ایرانشناسی _ مطالعات شرق ایران شامگاه چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404 در تالار ولایت برگزار شد.
دکتر احمد بخشی، دبیر علمی نخستین همایش بینالمللی انجمن ایرانشناسی _ مطالعات شرق ایران، در سخنرانی خود، ضمن خوشآمدگویی به اساتید فرهیخته، پژوهشگران، دانشجویان و علاقهمندان این حوزه، تأکید کرد: مایه افتخار است که امروز در جمع اندیشمندان و صاحبنظران حوزه فرهنگ، تاریخ و جغرافیای ایران، بهویژه مطالعات شرق ایران، گرد هم آمدهایم تا با تبادل علمی و اندیشهورزی، گامی نو در مسیر شناخت بهتر این بخش مهم و تأثیرگذار از سرزمینمان برداریم. وی همچنین، بهعنوان دبیر اجرایی نخستین همایش انجمن ایرانشناسی افزود: مطالعات شرق ایران، از حضور صمیمانه مهمانان داخلی و خارجی، تلاشهای اعضای محترم شورای علمی، داوران مقالات، همکاران اجرایی و تمامی نهادهای همکار که در برگزاری این رویداد نقش داشتند، قدردانی کرد.
دبیر اجرایی نخستین همایش انجمن ایرانشناسی در مورد اهمیت مطالعات شرق ایران گفت: شرق ایران، با پیشینهای کهن، موقعیت راهبردی و تنوع فرهنگی گسترده، همواره بخش مهمی از هویت ایرانی را تشکیل داده است. این منطقه بستری پربار برای پژوهشهای میانرشتهای در حوزههای تاریخ، زبان، مردمشناسی، هنر و روابط بینالملل بوده و ظرفیتهای فراوانی برای مطالعه و بررسی دارد. این همایش فرصتی مغتنم برای تقویت نگاههای نو، بازاندیشی در میراث فرهنگی و شکلگیری همکاریهای علمی تازه در این حوزه به شمار میآید. دبیر علمی همایش ابراز امیدواری کرد که گفتوگوها و نشستهای این رویداد بتواند الهامبخش، پربار و ماندگار باشد و راهی برای پژوهشهای عمیقتر و تعاملات گستردهتر میان محققان و دانشگاهیان ایجاد کند.
- بیانیه پایانی همایش
در پایان این رویداد، دکتر محمدعلی عزتزاده، دبیر انجمن ایرانشناسی، بیانیه پایانی همایش را قرائت کرد. این بیانیه ضمن تأکید بر اهمیت پژوهشهای مشترک و توسعه همکاریهای علمی، بر ضرورت تداوم چنین نشستهایی برای شناخت بهتر میراث فرهنگی و تاریخی ایران، بهویژه مطالعات شرق ایران، تأکید داشت.
این همایش با استقبال گسترده جامعه دانشگاهی و پژوهشگران مواجه شد و بستری ارزشمند برای گسترش تعاملات علمی در حوزه ایرانشناسی فراهم کرد.
نظر شما :